PostNL zet nieuw distributiecentrum neer in Venlo

© Archief ANP

PostNL bouwt in Venlo een nieuw sorteercentrum voor pakketpost. Hoeveel banen dat gaat opleveren, is nog niet bekend.

Will Gerritsen

Begin volgend jaar gaat de eerste spade in de grond. Het sorteercentrum zou in het vierde kwartaal 2018 klaar moeten zijn om in bedrijf te worden genomen.

E-commerceLimburg kent al een soortgelijk sorteercentrum, dat staat in Born. Een woordvoerster van PostNL verklaart de investering in Venlo uit de sterk stijgende omzet van de webwinkels: "We ervaren een enorme drukte in de e-commerce, waardoor een sterke groei in de distributiecapaciteit noodzakelijk is."

Vandaar dat het postbedrijf niet alleen in Venlo een nieuw sorteercentrum laat bouwen, maar ook in Apeldoorn en Amsterdam. Het gebouw in Venlo verrijst op bedrijventerrein Trade Port Noord. De woordvoerster kan nu nog niet aangeven hoeveel werkgelegenheid de nieuwe vestiging gaat opleveren. "We zijn nog in de beginfase."

RobotsHet lijkt er echter op dat het sorteercentrum niet zoveel banen zal opleveren als de andere grote distributiecentra op Trade Port Noord. PostNL heeft een landelijk netwerk van deze sorteercentra, ook in de buurt van Venlo. Behalve in Born runt het postbedrijf onder meer sorteercentra in Son en Elst. Deze bedrijven hebben een beperkte omvang. De woordvoerster benadrukt daarbij dat vele sorteerwerkzaamheden zijn geautomatiseerd. Zo gebruikt het bedrijf in Houten veertig robots.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee