Luchthaven Luik blijft uitbreiden

Een vrachtvliegtuig op de luchthaven van Luik.

Een vrachtvliegtuig op de luchthaven van Luik.© EPA

Liège Airport, de luchthaven van Luik-Bierset, blijft investeren in uitbreiding van de vracht- capaciteit. Het gaat in totaal om 50 miljoen euro.

Redactie

In november kondigde de luchthaven al aan 20 miljoen euro te steken in nieuwe vrachtloodsen en deze week werd bekend dat het voormalige Bierset nog eens 30 miljoen euro investeert in vier nieuwe parkeerplaatsen voor grote vrachtvliegtuigen. Die moeten in 2019 gereed zijn.

SchipholMet de investeringen speelt de luchthaven in op de fors toegenomen vraag naar luchtvracht. Ook probeert Liège Airport te profiteren van de capaciteitsproblemen op Schiphol door vliegmaatschappijen die daar niet terecht kunnen een alternatief te bieden.

RecordjaarDe Belgische luchthaven kent dit jaar naar eigen zeggen een recordjaar, met een omzet van meer dan 700.000 ton behandelde goederen. "De volumetoename die we in 2017 hebben gekend, zal niet verminderen in 2018. We moeten vooruitlopen op die groei en de geplande ontwikkeling sneller uitvoeren", zegt Luc Partoune, topman van Liège Airport.

Wat luchtvracht betreft, is Luik een rechtstreekse concurrent van Maastricht Aachen Airport.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee