Laatste uitzending Omroep Maasduinen draait oneindig door

Print
Laatste uitzending Omroep Maasduinen draait oneindig door

Rob Stolk, voorzitter van de opgeheven en failliete Omroep Maasduinen. Afbeelding: De Gelderlander/Theo Peeters

Gennep - Op het televisiekanaal van Omroep Maasduinen is nog dagelijks de afscheidsuitzending te zien.

Vreemd, want de lokale omroep van Gennep is officieel al meer dan twee maanden failliet. Vrijwilligers en bestuur kozen ervoor om de stekker uit de omroep te trekken toen de zendmachtiging voor Gennep naar nieuwkomer GennepNews ging. 

Carrousel
Maar het afscheid draait nog dagelijks in de uitzendcaroussel van de omroep. Daarin laten medewerkers zien hoe zeer het stoppen met de omroep hen aan het hart gaat. 

Zoals de 85-jarige radiomaakster Ine van Dungen, die meer dan veertig jaar meewerkte. Of René Kaldenberg die sinds 1973 twee keer per week van Cuijk naar Gennep scootmobielde voor zijn uitzendingen. Ook ROC-studenten die hun stageplek zien verdwijnen komen in beeld. 

Raar
Rob Stolk is inmiddels ex-voorzitter van de omroep. "Ja, dat is natuurlijk raar dat die afscheidsuitzending van oktober nog steeds draait. Als het aan ons lag, waren de uitzendingen gestopt. Maar we zijn failliet en alles is nu in handen van de curator. We kunnen niet meer bij onze uitzendingen en de studio in Pica Mare is ook afgesloten. We mogen er niet meer komen."

Boos
Stolk heeft zich net als de medewerkers erbij neergelegd dat Omroep Maasduinen (het vroegere nimaRTV) niet meer bestaat. 

"Maar mensen in Gennep snappen er niets van. Vooral ouderen zijn boos en teleurgesteld. Ze zijn hun omroep kwijt. Wij hebben in de afgelopen twee jaar de omroep vernieuwd. We hadden de zaakjes netjes op orde. Maar de Gennepse politiek wilde ons niet meer en koos voor GennepNews. Die omroep bestaat uit mensen die bij ons zijn weggegaan. Ze hebben van 2007 tot 2015 meegedraaid. Begrijp me goed. Er zitten heel creatieve mensen bij.  Maar ik ben bang dat het lastig voor ze is om een omroep te runnen."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen