Abrikozenpitten uit schappen gehaald nadat man uit Roermond bijna overleed

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Winkelketen Erica Kruiderijen haalt per direct alle zakjes met abrikozenpitten uit de schappen.

Redactie

Aanleiding is het verhaal van Gert Arts uit Roermond, die onlangs bijna overleed na het eten van de pitten.

Vervelend"We vinden het vervelend voor deze meneer", zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen RTL Nieuws. "We hebben de producten uit de schappen gehaald, in alle elf winkels. We gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is."

AmbulanceArts kocht onlangs een zakje abrikozenpitten bij een winkel van Erica Kruiderijen in Eindhoven. Toen hij er vervolgens in de trein naar Roermond van begon te eten, ging het mis. De 74-jarige Limburger liep blauw aan en moest zelfs per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek zijn zuurgraad veel te hoog te zijn.

CyanideDe abrikozenpitjes bleken de boosdoener. Daarvan mag je er volgens de verpakking maar vijf per dag eten, zo staat te lezen op de verpakking. Maar dat had Arts niet gezien. In de pitten zit amygdaline, een stof die na inname door het lichaam onder meer wordt omgezet tot giftige cyanide.

Erica Kruiderijen heeft elf filialen in Nederland, waaronder één in Heerlen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee