Gewapende verwarde man neergeschoten in Venlo

© Laurens Eggen

© David Dunnaway

thumbnail:
thumbnail:

De politie heeft in Venlo een gewapende verwarde man in het been geschoten.

Redactie

Het schietincident vond plaats rond 14:15 uur op de Tegelseweg. BedreigenEen man, van wie de personalia op dit moment nog niet bekend zijn, bedreigde volgens een politiewoordvoerder andere personen bij het VieCuri-ziekenhuis. Nadat de politie ter plaatse kwam, was de man er al vandoor.Op de Anna Frankstraat wisten agenten de man te achterhalen. De man werd gesommeerd kalm te blijven en zijn wapen neer te leggen. Die waarschuwingen werden genegeerd, waarna de verdachte het op een lopen zette. De politie loste, aldus een woordvoerder, eerst een waarschuwingsschot. Toen ook dat geen effect had, werd de man in het been geschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

AfgezetEen groot gebied is meteen na de schietpartij afgezet door de politie omdat er op meerdere plaatsen in de wijk sporenonderzoek plaatsvindt. VuurwerkGeschrokken buurtbewoners dachten eerst dat het om vuurwerk ging. "Het waren een stuk of vijf knallen. Maar het bleek dus om pistoolschoten te gaan." Een andere omwonende zag dat de verwarde man gewapend was: "Hij droeg een flink mes bij zich."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee