Heel Parkstad in actie voor doodzieke Timothy (7)

Timothy Witpeerd uit Heerlen.

Timothy Witpeerd uit Heerlen.© Facebook

De ouders van de zieke Timothy (7) uit Heerlen gaan voor de kankerbehandeling naar Mexico. "Deze kans willen we Timothy niet ontnemen." De inzamelactie, die begin deze maand is gestart, heeft inmiddels al zo’n veertigduizend euro opgebracht.

Merel Visscher

Een jongen uit Kerkrade zamelt lege flessen in. Spaarpotten worden geleegd. De buurman heeft zijn oldtimer verkocht, plaatselijke ondernemers zetten collectebussen neer en Timothy’s voetbalclub De Groene Ster in de Heerlense wijk Heksenberg houdt 4 februari een sponsorloop en loterij. Dezelfde maand komt er een groot artiestenbenefiet. Allemaal om geld bij elkaar te brengen voor de behandeling in Mexico van de hersenstamkanker van de zevenjarige Timothy Witpeerd uit Heerlen.

OverrompeldZijn ouders, Roel (48) en Desirée (46) zijn overrompeld door de enorme respons die hun oproep op Facebook heeft teweeg gebracht. "Ik weet nu: mensen zijn goed", zegt Desirée. Op 3 januari vliegen ze al naar Zuid-Amerika, omdat de behandeling zo snel mogelijk moet beginnen. De gezondheid van Timothy is sinds de diagnose eind september al behoorlijk achteruit gegaan. Behandeling in Nederland zou slechts levensverlengend zijn. In Mexico is er echter een privékliniek die mensen met deze vorm van kanker in enkele gevallen wél succesvol kan behandelen met een combinatie van chemo- en immuuntherapie. “Die kans willen wij Timothy niet ontnemen”, zegt zijn moeder.

TekeningenDe inzamelactie, die begin deze maand is gestart, heeft inmiddels al zo’n veertigduizend euro opgebracht. De behandeling kost voor een jaar tweeënhalf tot drie ton, een bedrag dat voor vrijwel niemand zomaar op te hoesten is. Timothy zelf draagt trouwens ook een steentje bij aan de actie: hij maakt tekeningen, die via de Facebooksite worden verkocht.

KinderenDIPG is een vorm van hersenstamkanker die vooral kinderen treft. Jaarlijks krijgen tien tot twaalf kinderen in Nederland deze ziekte, die hier niet te genezen is. Bij de 3FM Serious Request van 2016 was het de zesjarige Tijn, die ook leed aan deze ziekte en hier afgelopen zomer ook aan is overleden, die de harten van veel luisteraars stal door nagels te lakken voor het goede doel. Hij lakte op deze manier 2,5 miljoen bij elkaar.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina ‘Help Thimothy in zijn strijd tegen DIPG’.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee