OM onderzoekt dood Ivana: 'Geweldig nieuws zo vlak voor haar uitvaart'

Print
OM onderzoekt dood Ivana: 'Geweldig nieuws zo vlak voor haar uitvaart'

Afbeelding: Instagram

Geleen - Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de dood van Ivana Smit, het Sittardse fotomodel dat drie weken geleden overleed in Maleisië.

Volgens de ochtendkrant noemt haar familie het onderzoek 'een belangrijke doorbraak in een moeilijke periode'. Daarmee vindt het verzoek van Sébas Diekstra, de advocaat van de familie Smit, gehoor.

Ivana’s ouders zijn er stellig van overtuigd dat hun dochter niet als gevolg van een ongeluk om het leven kwam, zoals de Maleisische overheid beweert. Haar familie houdt eerder rekening met een misdrijf en eist een gedegen onderzoek.

Autopsie
Een woordvoerder van het Landelijk Parket laat weten dat nu de twee autopsierapporten opgevraagd, aan de hand daarvan nemen ze een besluit over de vervolgstappen.

Oom Fred Agenjo laat weten aan De Telegraaf dat dit 'geweldig nieuws is, zo vlak voor de uitvaart'. "Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het onderzoek is hoopvol en het geeft vertrouwen. We zitten nog niet op een dood spoor, dat is belangrijk voor ons.”

Crematie
Ivana wordt zaterdag gecremeerd in Het Forum in Roermond. De familie nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn bij de dienst die daaraan vooraf gaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee