Van Marwijk genoemd als bondscoach Australië

© De Limburger/Marcel van Hoorn

Bert van Marwijk is in de race voor het bondscoachschap van WK-deelnemer Australië. De in Meerssen woonachtige staat samen met een aantal andere topcoaches op een lijst met kandidaten.

Redactie

Dat schrijft Voetbal International. Ook Louis van Gaal is een optie voor het land dat momenteel zonder bondscoach zit. Van Marwijk kwalificeerde zich eerder met Saoedi-Arabië voor het WK 2018, maar daarna liep het huwelijk spaak.

Graham ArnoldVerder worden onder anderen Luiz Filipe Scolari, Marcelo Bielsa en Jürgen Klinsmann genoemd. In Australië is volgens VI ook een stroming die graag een coach uit eigen land wil. De naam van oud-Roda JC'er Graham Arnold zingt rond 'Down Under'. Een selectiecommissie zal binnen zes weken een keuze maken, zodat de nieuwe bondscoach zich met Australië kan voorbereiden op het wereldkampioenschap dat in juni begint. Op het WK zijn 'The Socceroos' ingedeeld in een poule met Frankrijk, Denemarken en Peru.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee