FC Groningen verkoopt Hoesen aan San José

© ANP

Danny Hoesen blijft in de Verenigde Staten voetballen. De Limburgse spits van FC Groningen kwam het afgelopen jaar op huurbasis uit voor San José Earthquakes. Beide clubs bereikten vrijdag een akkoord over de verkoop van Hoesen.

ANP

FC Groningen nam de aanvaller in de zomer van 2014 over van Ajax. Daarvoor speelde de Heerlenaar onder meer twee periodes voor Fortuna Sittard.

ContractBij Groningen maakte hij in 73 officiële wedstrijden vijftien doelpunten. In de Verenigde Staten kwam hij in 33 optredens tot vijf treffers. San José Earthquakes had een optie tot koop, maar lichtte die niet voor het verstrijken van de deadline. Beide clubs hebben nu alsnog een transferovereenkomst bereikt, meldt FC Groningen vrijdag. Hoesen had bij de eredivisieclub nog een contract tot het einde van dit seizoen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee