Spaanse Benidorm winnaar jubileumeditie Limburgse Handbaldagen

© Ingrid Lemmens

De finale van de dertigste editie van de Limburgse Handbaldagen is gewonnen door BM Benidorm. De Spanjaarden versloegen in de finale met HC Odorheiu Secuiesc met 31-28.

Ingrid Lemmens

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden scheidsrechter Toon Daems werd er voor de dertigste finale van de Limburgse Handbaldagen afgefloten.

Het waren de Spanjaarden die vanaf het begin van de wedstrijd aan de goede kant van de score stonden. Via 5-2 werd het 10-6 en zo werd er een ruststand van 16-12 bereikt.

Handen volEen zeer goed gevulde Stadssporthal zag in de tweede helft hoe de Roemenen terug in de wedstrijd probeerden te komen. Het Nederlands/Belgische scheidsrechtersduo Yves Schols en Sigurd Thomassen hadden hun handen vol aan de strijd die er op het veld werd geleverd. Langzaam kroop HC Odorheiu Secuiesc dichterbij (20-17), maar de Spanjaarden gaven de overwinning niet meer uit handen. Hierdoor mocht BM Benidorm zich kronen tot winnaar van de jubileumeditie. Het Noorse Halden Topphandball, vorig jaar de winnaar, eindigde als derde. Zij versloegen in de kleine finale ABC/UMinho Brage met 28-23.