Eurlings komt alsnog met excuses voor mishandelen ex-vriendin

Print
Eurlings komt alsnog met excuses voor mishandelen ex-vriendin

Afbeelding: ANP/Koen van Weel

Camiel Eurlings biedt na tweeëneenhalf jaar zwijgen excuses aan voor een 'handgemeen' dat hij in 2015 had met zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink.

Het IOC-lid uit Valkenburg bekent zaterdag in een interview met NRC Handelsblad dat hij de publieke impact van het incident en zijn gebrek aan openheid daarover heeft onderschat.

In de spiegel kijken
"Ja, er heeft zich in de nacht van 20 op 21 juli een wederzijds handgemeen voorgedaan tussen mij en mijn ex-vriendin", zegt Eurlings tegen de krant. "Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat ik in de spiegel moet kijken en mij moet excuseren tegenover mijn ex-vriendin, het Internationaal Olympisch Comité (IOC), sportkoepel NOC*NSF, alle olympische sporters en nog breder: het Nederlandse publiek."

IOC
Volgens de oud-minister en voormalig KLM-bestuurder was het een eenmalig incident. Hij trof na afloop met zijn ex-vriendin een schikking bij het Openbaar Ministerie en ontkent dat hij een boete en een taakstraf opgelegd kreeg, zoals media eerder berichtten. Eurlings zegt nooit te hebben overwogen op te stappen bij het IOC, ook niet toen er een onderzoek tegen hem liep. "Ik hecht zeer aan mijn verantwoordelijkheid als IOC-lid."

Forse kritiek
De excuses van Eurlings komen een week na zijn eerdere verklaring over de zaak. Vorige week stuurde hij via zijn advocaat een brief de wereld in waarin hij benadrukte ten onrechte te worden beschuldigd van zware mishandeling. Zijn excuses bood Eurlings niet aan. Dat kwam hem op forse kritiek te staan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu