'Normale' jaarwisseling zonder grote incidenten

Print
'Normale' jaarwisseling zonder grote incidenten

In Weert ging een auto in vlammen op Afbeelding: Weertdegekste.nl

De jaarwisseling is in Limburg zonder grote schades of incidenten verlopen.

Volgens een politiewoordvoerder kwamen er wel de nodige meldingen van vuurwerkoverlast en -vandalisme bij de meldkamer binnen. Dan ging het voornamelijk over vuurpijlen die door de soms hevige wind op verkeerde plekken terechtkwamen. Tot gewonden leidde dat echter vooralsnog niet.

Brievenbussen
Ook zijn er in de provincie enkele brievenbussen opgeblazen door vuurwerkvandalen. In Weert brandde een auto volledig uit. De politie onderzoekt of de auto is aangestoken. De brand zou niet door vuurwerk zijn veroorzaakt. Ook in Landgraaf ging een auto verloren door brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

In Weert tikten vandalen een ruitje van een auto in en legden vuurwerk op een kinderstoeltje dat op de achterbank stond. Het interieur raakte zwaar beschadigd, maar de brandweer wist te voorkomen dat de hele auto in vlammen opging, meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.nl


Foto: Weertdegekste.nl

In Heerlen vielen na middernacht twee gewonden bij een vechtpartij. De politie heeft een verdachte opgepakt. Wat de aanleiding voor de knokpartij was is niet duidelijk.

De brandweer moest meerdere keren uitrukken voor kleine brandjes, al dan niet veroorzaakt door vuurwerk. Zo vatte in Maastricht een aantal spullen op een balkon vlam toen er een vuurpijl tussen terecht kwam. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse maar toen bleek het brandje al geblust.

Vergelijkbaar
Ook bij de vele brandjes vielen vooralsnog geen gewonden en ze veroorzaakten ook geen grote schade. "Al met al was het een jaarwisseling vergelijkbaar met voorgaande jaren," aldus de woordvoerder zondagnacht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen