Grote brand hindert treinverkeer op Maaslijn

Print
Grote brand hindert treinverkeer op Maaslijn

Afbeelding: SK-Media

Venray / Venlo - Er rijden op nieuwjaarsdag voorlopig geen treinen op de Maaslijn tussen Venray en Cuijk. Dat komt door een grote brand in Boxmeer.

De brandweer heeft slangen over het spoor gelegd om bluswater uit de Maas te halen. Vervoerder Arriva zet zolang bussen in. De treinstremming gaat vermoedelijk tot ongeveer 10:00 uur duren.

Rook
Bij de brand, die rond 2:00 uur in de nacht uitbak, ging een grote loods achter een tapijthal verloren. Enkele omwonenden moesten tijdelijk uit hun huis vanwege de rook. Niemand raakte gewond.

Het lukte de brandweer om het vuur weg te houden bij de tapijtzaak zelf en bij een naastgelegen bouwmarkt. Rond 7:30 uur was de brandweer het vuur meester, maar het nablussen gaat nog door.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen