Treinen op Maaslijn rijden weer na loodsbrand

Print
Treinen op Maaslijn rijden weer na loodsbrand

Afbeelding: SK-Media

Venlo / Venray - De treinen op de Maaslijn rijden sinds 10:00 uur maandagochtend weer volgens dienstregeling. De stremming als gevolg van de brand in Boxmeer is voorbij.

Het treinverkeer tussen Venray en Cuijk kwam nieuwjaarsochtend niet op gang doordat er leidingen van de brandweer over het spoor lagen.

Die waren nodig om water uit de Maas te halen voor het blussen en nablussen van de brand in een loods achter een tapijthal. Vervoerder Arriva zette daarom urenlang bussen in.

Lees ook: Grote brand hindert treinverkeer op Maaslijn

Verloren
Bij de brand ging de loods verloren. Het vuur brak rond 2:00 uur uit en was rond 7:30 uur onder controle. Niemand raakte gewond maar de schade is groot. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen