Lichaam van vermiste student gevonden in water Leeuwarden

Print
Lichaam van vermiste student gevonden in water Leeuwarden

Afbeelding: GinoPress

In de Noordsingel in Leeuwarden is maandag het levenloze lichaam gevonden van de vermiste Remon Bruinsma. De achttienjarige jongeman werd sinds 1 december vermist na een avondje stappen.

Een voorbijganger ontdekte het stoffelijk overschot aan het begin van de middag in de Noorder Stadsgracht naast de Noordersingel, ter hoogte van de Noorderbrug.

Avondje stappen
De 18-jarige Remon uit Zwaagwesteinde verdween begin december na een stapavond in Leeuwarden. Hij werd voor het laatst gezien rond 2.00 uur 's nachts toen hij een kroeg op de Leeuwarder Nieuwestad verliet. Hij zou bij een klasgenoot blijven slapen, maar kwam daar nooit aan. Zijn telefoon werd later bij een filiaal van de C&A in de buurt teruggevonden.

De politie ging er eerder vanuit dat Bruinsma mogelijk in het water terecht was gekomen. Een zoekactie per boot langs de kades van de Leeuwarder grachten leverde echter niets op. Een onderzoeksteam van de politie ging verder met sporenonderzoek. Onder meer met speurhonden werd gezocht langs de grachten in de Friese hoofdstad. Een zoekactie door een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera leverde niks op.

Zoektochten
Ook groepen vrienden, familie en kennissen gingen zelf op zoek naar de vermiste Remon. Zijn tweelingbroer Alex Bruinsma gaf de moed niet op: "Als je met de zoekactie bezig bent, heb je het gevoel dat je echt wat doet", zei hij eerder tegen Omroep Friesland. "Er zijn heel veel mensen die ik niet persoonlijk ken. Maar het is heel mooi om te zien dat er zoveel mensen hier naartoe komen om zo'n inzet voor ons te doen." 

Er was even nieuwe hoop toen een groepje jongeren opdook dat Remon op de avond van zijn verdwijning moet hebben gezien. Geen van hen kon zich de ontmoeting met Remon echter nog herinneren. Ondanks de vele dagen dat Remon weg was, bleef tweelingbroer Alex hoop houden op nieuws. "Het duurt al zo lang. Het is nog steeds onwerkelijk, maar wij houden hoop."