Grote verschillen in Limburgse bevolkingsgroei per gemeente

© Istock

De totale bevolking groeide afgelopen jaar licht in Limburg. Maar per gemeente zijn er grote verschillen. Waar Vaals een flinke stijging kent, daalt het inwonersaantal van Venray behoorlijk.

Redactie

In Vaals kwamen er het afgelopen jaar maar liefst 17 mensen per 1000 inwoners bij. Ook Eijsden-Margraten kent een flinke stijging van 10 personen per 1000 inwoners. Nederweert (9 personen per 1000 inwoners), Roermond (7 mensen per 1000 inwoners) en Weert (5 mensen per 1000 inwoners) behoren samen met Eijsden-Margraten en Vaals tot de grootste groeiers. In de noordelijke gemeenten Mook en Middelaar (-2 personen per 1000 inwoners), Gennep (-5 personen per 1000 inwoners) en Venray (-5 personen per 1000 inwoners) is een daling zichtbaar. In Venlo, Bergen en Horst aan de Maas stijgt het inwonersaantal iets. In het midden van Limburg groeide het inwonersaantal iets. Opvallend is de stijging in Nederweert en Weert die waarschijnlijk te wijten valt aan de geografische ligging ten opzichte van Eindhoven. In het zuiden is vooral een daling zichtbaar. Alleen in Vaals, Maastricht, Meerssen, Eijsden Margraten en Landgraaf stijgt het bevolkingsaantal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal