Ambtenaar stopt gedumpte hennep in broekzak en wordt ontslagen

Print
Ambtenaar stopt gedumpte hennep in broekzak en wordt ontslagen

Afbeelding: iStock

Kerkrade - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Kerkrade is terecht ontslagen omdat hij henneptoppen uit gedumpt drugsafval mee naar huis heeft genomen.

De man ging tegen zijn ontslag in beroep, maar dat is nu door de rechtbank in Maastricht afgewezen.

Stagiaires
De BOA liep in 2016 tegen de lamp. Twee stagiaires verklaarden gedetailleerd dat de man twee of drie henneptoppen zag liggen tussen het afval. Hij zei tegen hen dat hij de drugs meenam voor zijn echtgenote, die zou weten hoe ze de toppen moest drogen en gebruiken. Vervolgens stopte hij de toppen in de zak van zijn dienstbroek. Hoewel de man ontkent, is er volgens de rechtbank in Maastricht geen reden om te twijfelen aan het verhaal van de stagiaires. 

Ontploffen
De hennepkwestie was niet het enige feit dat de ambtenaar werd verweten. Hij ondermijnde ook het gezag van zijn leidinggevende, tegen wie hij ontplofte in het bijzijn van collega’s. Daarnaast legde hij onjuiste verklaringen af over schade aan een dienstscooter. De ambtenaar was sinds 1997 in dienst was bij de gemeente Kerkrade.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen