Tientallen meldingen van stormschade door heel Limburg

Print
Tientallen meldingen van stormschade door heel Limburg

Stormschade in Steyl. Afbeelding: David Dunnaway

Het onstuimige weer heeft woensdagochtend op veel plekken in Limburg de nodige schade veroorzaakt.

 De brandweer moest in alle vroegte al in actie komen om de overlast te bestrijden. Uit de hele provincie kwamen vanaf ongeveer vijf uur tientallen meldingen van stormschade binnen. 

Omgewaaide bomen
Zo viel in Kerkrade, Simpelveld en Geulle een boom tegen de gevel van een woning. Op andere plekken, zoals in Heerlen, Nuth, Gulpen, Obbicht, Weert en Steyl, versperden omgewaaide bomen of loshangende takken het wegdek.

Snelwegen
Het verkeer op de Limburgse snelwegen werdveveneens gehinderd door het weer. De A76 richting Geleen moest ter hoogte van knooppunt Kunderberg even worden afgesloten omdat een boom op de weg was gevallen. Op de A2 richting Eindhoven kwam bij Maasbracht dan weer een rijbaan onder water te staan.

Windstoten
De eerste storm van het jaar werd dinsdag al aangekondigd. In Limburg komen windstoten voor tot wel 100 kilometer per uur. Ook elders in het land gaat het flink waaien: zo besloot luchthaven Schiphol uit voorzorg al meer dan 100 vluchten te schrappen. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →