KNVB zet VVV terug naar categorie 2

Print
KNVB zet VVV terug naar categorie 2

VVV-stadion De Koel. Afbeelding: ANP Pro Shots

De licentiecommissie van de KNVB heeft VVV teruggezet van categorie 3 (financieel goed) naar categorie 2 (financieel voldoende).

Volgens directeur Marco Bogers is dat conform verwachting. 

Een jaar geleden stond VVV nog onder financieel toezicht van de KNVB, maar later in het seizoen promoveerde de club naar categorie 2. In oktober van 2017 stegen de Venlonaren zelfs naar categorie 3 waar de gezondste Nederlandse clubs worden ingedeeld. 

Personeelskosten
De nieuwe indeling is gebaseerd op de jaarcijfers van het seizoen 2016-2017 en de prognose voor het lopende seizoen. Volgens Bogers heeft de wijziging te maken met personeelskosten. "Deze indeling was ons al geruime tijd bekend. Op dit rapportagemoment werden in het afgelopen boekjaar 2016-2017 minder punten behaald dan het lopende seizoen."

Middenmoter
Bogers zegt zich geen enkele zorgen over de toekomstige financiele situatie van de club. "We staan er financieel prima voor en het is zaak hier voortdurend alert op te zijn. We zijn ook met onze financiële cijfers op dit moment een keurige middenmoter in de Eredivisie en we doen er alles aan dit te continueren."

De categorie-indeling is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële positie van de clubs worden door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Per rapportagemoment is er een categorie-indeling.