Bijna honderd meldingen van stormschade in Limburg

Print
Bijna honderd meldingen van stormschade in Limburg

Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

In Limburg zijn woensdagochtend bijna honderd meldingen binnengekomen van stormschade. Brandweerlieden waren vanaf half vier 's nachts in touw om de overlast zo veel mogelijk te verhelpen.

In Zuid-Limburg lijkt de wind het ergst huis te hebben gehouden. De brandweer moest daar tot woensdagmiddag ongeveer 50 keer uitrukken. "Vooral uit de regio Maastricht, de Oostelijke Mijnstreek en het Heuvelland kwamen de nodige meldingen binnen", zegt een woordvoerder van de brandweer. "De Westelijke Mijnstreek lijkt er beter vanaf te zijn gekomen." 

Met de schrik vrij
In de meeste gevallen moesten de hulpdiensten ter plaatse komen omdat er bomen waren omgewaaid. In Kerkrade, Geulle en Maastricht vielen bomen tegen huizen. In Simpelveld, Maastricht en Heerlen werden auto's beschadigd door omgewaaide bomen. In die laatste plaats kwamen twee automobilisten met de schrik vrij: ze zaten al in hun wagen, maar liepen wonder boven wonder geen verwondingen op. Hun auto raakte wél zwaar beschadigd.

Minder meldingen
In het noorden en midden van de provincie kwamen er minder meldingen binnen. Daar werd de brandweer ongeveer 40 keer opgetrommeld. Ook in die gevallen ging het meestal om bomen die niet bestand bleken tegen de wind. In Haelen botste een vrachtwagen op een omgewaaide boom. De chauffeur van het voertuig raakte voor zover bekend niet gewond. 

Lees meer over de stormschade in ons liveblog. Heb je foto's gemaakt? Stuur ze naar ons via WhatsApp: +31611108022

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →