Meerdere vrachtwagens uitgebrand op bedrijventerrein in Heerlen

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Aan de Duitse kant van bedrijfsterrein Avantis heeft vanmiddag eem hevige brand gewoed in vier vrachtwagens. Het vuur is in ongeveer een uur geblust, zo melden de brandweer en een medewerker van de firma Honold, op wier terrein aan de Avantisallee de brand is geweest.

De brand is ontstaan in de cabine van één truck. Door de straffe wind is het vuur overgeslagen naar nog drie vrachtauto’s. Alle vier de wagens waren beladen met autobanden.


Harde wind
In korte tijd ontstond er een grote rookontwikkeling. De omgeving van het bedrijf werd afgezet, vooral omdat het met de harde wind onvoorspelbaar was hoe de brand zich zou ontwikkelen. Politie en brandweer uit zowel Nederland als Duitsland zijn ingezet.

 

Fout
Volgens de Honold-medewerker zou één vrachtwagenchauffeur een fout hebben gemaakt, waardoor het vuur is ontstaan. De brandweer kan dat niet bevestigen. Nader onderzoek van politie en brandweer moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen