Meerdere vrachtwagens uitgebrand op bedrijventerrein in Heerlen

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Aan de Duitse kant van bedrijfsterrein Avantis heeft vanmiddag eem hevige brand gewoed in vier vrachtwagens. Het vuur is in ongeveer een uur geblust, zo melden de brandweer en een medewerker van de firma Honold, op wier terrein aan de Avantisallee de brand is geweest.

De brand is ontstaan in de cabine van één truck. Door de straffe wind is het vuur overgeslagen naar nog drie vrachtauto’s. Alle vier de wagens waren beladen met autobanden.


Harde wind
In korte tijd ontstond er een grote rookontwikkeling. De omgeving van het bedrijf werd afgezet, vooral omdat het met de harde wind onvoorspelbaar was hoe de brand zich zou ontwikkelen. Politie en brandweer uit zowel Nederland als Duitsland zijn ingezet.

 

Fout
Volgens de Honold-medewerker zou één vrachtwagenchauffeur een fout hebben gemaakt, waardoor het vuur is ontstaan. De brandweer kan dat niet bevestigen. Nader onderzoek van politie en brandweer moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →