Sterrenchef opent nieuwe zaak in Roermond

Print
Sterrenchef opent nieuwe zaak in Roermond

Nico en Sonja Boreas openen nieuw restaurant in Roermond. Afbeelding: ED/Jean Pierre Reijnen

Sterrenchef Nico Boreas opent samen met zijn vrouw Sonja Boreas een nieuw restaurant. Dit keer in Roermond. Zij willen in april hun nieuwe zaak Sabero openen.

Sinds het gastronomisch duo in 2016 stopte met hun succesvolle restaurant Boreas in Heeze, was het niet de vraag of, maar waar ze een nieuw restaurant zouden openen. Sonja en Nico Boreas die in hun Heezerse restaurant jarenlang twee Michelinsterren op de gevel hadden prijken, strijken nu neer in Roermond. "Het is toch altijd blijven kriebelen", zegt Sonja Boreas over de nieuwe stap. Maar dat ze in Roermond terecht zijn gekomen, verrast ook henzelf. "We waren eigenlijk meer in de richting van Den Bosch of Helmond aan het kijken."

Restyling
Op 1 januari zijn de papieren getekend voor het beginnen van een nieuw restaurant aan de Roerkade in Roermond. Het wordt een klein restaurant dat vier dagen in de week open gaat. Momenteel zit in het pand aan de Roerkade nog Eetcafe Veem, waar je onder andere onbeperkt spareribs kunt eten. Op 1 maart krijgt het Heezer echtpaar de sleutel van het pand en na een flinke restyling wil het duo begin april al de deuren openen.

Bezoekers mogen dezelfde kwaliteit verwachten als van het vorige restaurant. Op nog geen kilometer van de nieuwe zaak ligt sterrenrestaurant One. Volgens Boreas is er goed contact met de collega's en hoeven zij de concurrentie niet te vrezen. "Het kan elkaar ook versterken", aldus Sonja Boreas.

Gestopt
Nico en Sonja stopten na vijftien jaar met hun restaurant in Heeze toen zij een aanbod kregen van Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal, om de zaak over te nemen. Sinds hij aan de Jan Deckerstraat in Heeze zijn restaurant Tribeca heeft geopend zijn er al twee Michelinsterren toegekend. 

Wie denkt dat het duo, dat oorspronkelijk uit Limburg komt maar al vele jaren in Heeze woont, nu terugkeert, heeft het mis. "Die vraag krijgen we vaak maar we blijven zeker in Heeze wonen", aldus Boreas. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →