Glasverbod Weert met carnaval en kermis verder uitgebreid

Print
Glasverbod Weert met carnaval en kermis verder uitgebreid

Afbeelding: Archief De Limburger

Restaurants met een terras in de Weerter binnenstad, krijgen met carnaval en kermis ook een glasverbod. Hiermee komt een einde aan de frictie tussen natte en droge horeca.

Het glasverbod tijdens evenementen in Weert is bij wijze van proef in 2016 begonnen, aanleiding is een incident tijdens de kermis van 2015 waarbij jongeren op de Oelemarkt politieagenten met bierglazen bekogelden. In eerste instantie gold het glasverbod alleen voor de buitentaps maar sinds de laatste kermis geldt het glasverbod voor alle kroegen. Daar worden nu de terrassen van restaurants aan toegevoegd. Na 20.00 uur mag ook daar geen glas meer worden gebruikt, voor die tijd alleen als het terras zittend wordt gebruikt. Dat blijkt uit de aanvulling op het evenementenbeleid zoals recent door B&W vastgesteld.

Lees ook: Horeca in Weert blijft zich verzetten tegen pils in plastic

Onduidelijkheid
Het onderscheid tussen natte en droge horeca (met menukaart) leidde tot onduidelijkheid. Gasten kozen voor een biertje aan de overkant waar de restauranthouder glas mocht gebruiken. Dat was bijvoorbeeld het geval bij De SooS waar in plastic werd geschonken terwijl een paar meter verderop bij het Bruine Paard (sinds deze week bistro de Umbelder) glaswerk werd gebruikt. Aan deze ongelijkheid komt een einde door de nieuwe regels.

Kermis
De periode waarin het glasverbod tijdens de kermis geldt, wordt ingeperkt tot alleen het weekend. Van de kermismaandag tot en met -woensdag, dit jaar 1 tot en met 3 oktober, mogen drankjes wel in glaswerk worden geschonken.

De nieuwe regels zijn vlak voor kerst door het college vastgesteld en treden meteen in werking. Dat betekent dat ze volgende maand tijdens carnaval van toepassing zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →