Winnaar 30 miljoen: 'Liever zou ik de tijd een jaar terugdraaien'

Print
Winnaar 30 miljoen: 'Liever zou ik de tijd een jaar terugdraaien'

Afbeelding: ANP

De prijswinnaar van de Oudejaarsloterij is een 62-jarige man uit Tilburg. De man, die anoniem wil blijven, geeft het geld aan zijn kinderen. "Ik heb zelf niets nodig", zegt hij. Liever zou hij de tijd een jaar terugdraaien. Toen leefde zijn vrouw nog.

De man won 30 miljoen bij de oudejaarstrekking van de Staatsloterij, maar is woensdag net als iedere dag gewoon aan het werk bij een garagebedrijf, de handen onder het smeer. De Tilburger is er beduusd van, hij kan het niet bevatten dat hij het winnende staatslot heeft.

Hij wil anoniem blijven, daar is hij duidelijk in. "Ik wil niet van iedereen telefoontjes krijgen, dan verscheur ik het lot nog liever."

Drie loten
De man uit Tilburg-Noord kocht drie loten: twee voor zijn kinderen en een voor zichzelf. Dat doet hij elk jaar. De miljoenen schenkt hij aan zijn zoon en dochter, zegt hij. "Ik heb zelf niets nodig en ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien. Daar ruil ik dit lot graag voor in." De man heeft een vreselijke tijd achter de rug, in de zomer verloor hij plotseling zijn vrouw.

De Tilburger ontdekte dat hij 30 miljoen had gewonnen toen een vriend van hem de uitslag van de Staatsloterij op de mobiele telefoon bekeek. Hij moest meerdere keren kijken en eigenlijk dringt het bij de Tilburger nog niet helemaal door.

Op 2 januari was de man weer aan het werk en dat wil hij blijven doen. "Voor mij verandert er niets." Werken geeft hem afleiding. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →