Theo Bovens neemt het op voor Camiel Eurlings: 'Dit gun ik hem niet'

Print
Theo Bovens neemt het op voor Camiel Eurlings: 'Dit gun ik hem niet'

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Gouverneur van Limburg Theo Bovens heeft het woensdag bij EenVandaag opgenomen voor partijgenoot Camiel Eurlings. "Camiel is een sympathieke gast. Wat hij nu allemaal over zich heen krijgt, gun ik 'm niet."

Bovens zei dat naar aanleiding van de uitspraken van Chef de mission van het NOC*NSF Jeroen Bijl. Bijl wil voordat de Olympische Spelen van start gaan duidelijkheid hebben over de positie van Camiel Eurlings bij het IOC.

Felle kritiek
Eurlings raakte in opspraak na een verklaring over de mishandeling van zijn ex. In die verklaring gaf hij aan dat er geen sprake was van zware mishandeling. Dat kwam hem op felle kritiek te staan waarna hij een aantal dagen later alsnog met excuses kwam in een interview met NRC. 

Volgens Bovens vangen hoge bomen nu eenmaal veel wind. "Dat weet je als je aan dit soort carrières begint. Maar de aandacht voor Camiel is wel heel groot op dit moment. Het komt denk ik ook omdat er momenteel minder nieuws is."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →