Raadslid Brunssum dreigt met rechtszaak tegen gemeente

Print
Raadslid Brunssum dreigt met rechtszaak tegen gemeente

Rob Dautzenberg Afbeelding: Johannes Timmermans

Brunssum - Fractievoorzitter Rob Dautzenberg van de Brunssumse bestuurspartij Lijst Borger eist dat de gemeente een aangifte openbaar maakt. Zo niet, dan volgt een rechtszaak.

Het gaat om de aangifte die toenmalig burgemeester Luc Winants een half jaar geleden op aandringen van de raad deed van lekken van geheime informatie. Dautzenberg kreeg na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) wel een afschrift, maar dat was grotendeels onleesbaar gemaakt.

Controle
Duidelijk was wel dat Winants aangifte deed namens de gemeente. Om die reden vindt Dautzenberg dat de raad de aangifte moet kunnen controleren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen