In beeld: Limburg bereidt zich voor op stijging waterpeil

Print

In het buitengebied van Roermond zijn wegen afgesloten. Afbeelding: John Peters

Limburg bereidt zich voor op verdere stijging van het waterpeil in de Maas en haar zijtakken.

Om de overlast te beperken hebben Rijkswaterstaat, het Waterschap Limburg en verschillende gemeenten  maatregelen genomen of zijn daar mee bezig.

Afvoer
De waterafvoer van de Maas zal de komende dagen toenemen tot zo'n 1650 kubieke meter per seconde. Die piek zal vrijdag worden bereikt, verwacht Rijkswaterstaat. De hoeveelheid neerslag in het stroomgebied van de Maas in Frankrijk en België is daarop van invloed.

Pompen
Het Waterschap Limburg heeft woensdag allerlei acties uitgevoerd die volgens het draaiboek hoog water moeten worden genomen. Onder meer zijn pompen geplaatst in Meers en Visserweert. Eerder waren al pompen neergezet in Elsloo, Hout-Blerick, Baarlo en Blitterswijck. Bij Arcen werd de demontabele waterkering opgebouwd.

Afgesloten
In het buitengebied van Roermond heeft de gemeente een aantal wegen afgesloten, onder meer bij De Weerd en Wieler. Ook de weg naar Marina Oolderhuuske werd afgesloten. Gasten van het restaurant daar worden  met een pendelboot gebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →