Mijnmuseum blijft in trek: meer dan 10.000 bezoekers

Print
Mijnmuseum blijft in trek: meer dan 10.000 bezoekers

Johanna uit Terherne (Friesland) werd als 10.000ste bezoekster verwelkomd in het mijnmuseum. Afbeelding: Arnaud Nilwik/Mijnmuseum

Het mijnmuseum in Heerlen trok afgelopen jaar opnieuw ruim tienduizend mensen. Daarmee bleef de belangstelling ongeveer even groot als in 2016. Het aantal bezoekers steeg met name door het Jaar van de Mijnen: in 2014 kwamen ruim veertienduizend mensen.

Het museum was bang dat de stroom daarna flink zou afnemen. Dat gebeurde volgens een woordvoerster niet zo sterk. Volgens haar gaan meer mensen op zoek naar hun geschiedenis of het verhaal van familieleden die in de mijnen werkten. Ook is er meer belangstelling voor de identiteit van hun streek.

Uitbreiding
Publiekstrekkers afgelopen jaar waren het open depot in de Maand van de Geschiedenis en de Open Monumentendag. Dit jaar werkt het museum een nieuw uitbreidingsplan uit, om de status van Nationaal Monument te verwerven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →