Theater aan het Vrijthof verkoopt meer kaartjes

Print
Theater aan het Vrijthof verkoopt meer kaartjes

Afbeelding: Focuss22

De verbouwing ten spijt heeft het Theater aan het Vrijthof in de eerste helft van het seizoen 2017-2018 10?procent meer kaartjes verkocht dan een jaar eerder.

Volgens een mededeling van het theater (ruim 115.000 verkochte tickets) is de stijging waarneembaar in alle genres professionele voorstellingen. Niet alleen breed toegankelijke publiekstrekkers bleken veel mensen te trekken, ook artistiek kleinschaliger producties scoorden beter. De theaterdirectie is vooral opgetogen dat meer publiek is getrokken, ondanks het feit dat door de verbouwing afgelopen zomer en voor fase twee komende zomer minder grote voorstellingen in de grote zaal van het theater zijn geprogrammeerd. ‘De stijging is een cadeautje voor het theater’, schrijft directeur Jean Boelen.

Trots
Hij meldt trots te zijn op het resultaat en constateert dat ‘meer mensen in de provincie ons vaker weten te vinden’. Dat is om meerdere redenen belangrijk, vindt Boelen. Voldoende publieke belangstelling garandeert een theateraanbod dat kwalitatief hoog is, maar als ook bescheidener producties genoeg aandacht trekken, is dat belangrijk om een podium te kunnen bieden aan jonge, nieuwe theatermakers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →