Voormalig Roda-trainer Pfeiffer overleden

Print
Voormalig Roda-trainer Pfeiffer overleden

Afbeelding: ANP Pro Shots (inzet: Roda JC)

Voormalig Roda JC-trainer Michael Pfeiffer is op 92-jarige leeftijd overleden in een verzorgingstehuis in Vaals. De Duitser coachte de Kerkraadse ploeg van 1963 tot 1965.

Daarvoor voetbalde hij voor Fortuna’54 in Geleen (1961-1963).

Michael ‘Michel’ Pfeiffer was echter vooral een legende bij Alemannia Aachen. Vanaf 1949 speelde hij negen seizoenen voor Alemannia. In 244 wedstrijden scoorde hij 75 keer. De aanvaller speelde een keer voor de Duitse nationale ploeg.

Bundesliga
Na twee jaar bij Roda was hij nog even trainer bij onder meer Sittardia voordat hij in 1966 de leiding kreeg bij zijn grote liefde in Aken. In zijn eerste seizoen promoveerde Alemannia naar de Bundesliga, het jaar daarop werd de promovendus tweede achter kampioen Bayern München. Pfeiffer vertrok daarna, waarop Alemannia degradeerde.

Terug
Jaren later keerde hij terug in Aken. Hij leidde de club nog wel naar de tweede Bundesliga, maar in 1974 werd hij ontslagen. Pfeiffer sloot zijn trainersloopbaan in 1981 af bij Pfeiffers voetballoopbaan begon bij SG Eschweiler. In 1949 stapte hij over naar Alemannia Aachen. Voor de Alemannia speelde Pfeiffer in negen seizoenen in totaal 244 wedstrijden, waarin hij 75 doelpunten scoorde.