‘Minder bezoekers kerstmarkt Valkenburg na uitzendingen’

© ANP/Marcel van Hoorn

De Fluweelengrot in Valkenburg heeft het aantal bezoekers aan de kerstmarkt zien teruglopen na de kritische uitzending van EenVandaag over de veiligheid op 20 december.

Jeroen Geerts

Nicole Ploeger van de organisatie van de kerstmarkt in de Fluweelengrot schat dat er enkele honderden bezoekers per dag minder zijn gekomen als gevolg van die uitzending.'Levensgevaarlijk'EenVandaag besteedde in de laatste week van de kerstmarkten in de Valkenburgse grotten, die liepen tot en met 23 december, voor de tweede keer aandacht aan de veiligheid van de evenementen. Experts stelden in die uitzending dat een bezoek aan de grotten ‘levensgevaarlijk’ zou zijn. Dit ondanks dat waarnemend burgemeester Jan Schrijen en de Zuid-Limburgse brandweer het er over eens zijn dat de grotten ‘voldoende veilig’ zijn.

PiekenDe kerstmarkt in de Fluweelengrot haalt sowieso niet meer de bezoekersaantallen die ze tot twee jaar geleden haalde. Toen piekte de teller bij 140.000. Vorig jaar, toen de huidige organisatie voor het eerst aantrad, ging dat cijfer terug naar 110.000.