Roermondse straat zucht onder rattenplaag

Print
Roermondse straat zucht onder rattenplaag

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

Roermond gaat de rattenoverlast in de Lindenlaan aanpakken. Al weken klagen bewoners van het appartementencomplex Kwartier Neyell over de grote aantallen ratten die ze zien lopen op het plantsoen tussen de flat en de Maasnielderbeek.

Ze vrezen dat de beesten hun huizen binnenkomen.

Volgens de bewoners zitten er zoveel ratten doordat langskomende scholieren hun etenswaren in de bosjes gooien. "Het is een grote troep", aldus Van Veen wijzend naar de blikjes, pakjes en ander afval in de bosjes. Ze zouden graag zien dat de gemeente het onverzorgde groen kortwiekt of verwijdert. "Gisteren nog vond ik twee doodgereden ratten op de weg", vertelt Ton Janssens, een bewoner van het complex.

Binnen
"Het is een kwestie van tijd tot ze bij ons binnen zitten", vult bewoner Rob van Veen aan. Van Veen is tevens secretaris van de bewonersgroep waar meerdere klachten van bewoners over ‘de rattenplaag’ binnenkwamen. "Tot nu toe doet de gemeente niets. Ik krijg niet eens reactie op mijn mails. In de tussentijd durf ik niet te gaan wandelen aan de overzijde van de straat. Die beesten zitten in de bosjes en zelfs onder de geparkeerde auto’s. Ik ben bang dat mijn honden straks gebeten worden en misschien wel een ziekte krijgen."

Hondenpoep
Een gemeentewoordvoerder zegt dat het rattenprobleem bekend is. Hij ziet de oorzaak in de grote hoeveelheid hondenpoep op het veldje en in de bosjes. "Daar gedijen de ratten bij. En dat geldt ook voor overgebleven voedsel dat mensen aan de eendjes voeren." Volgens hem gaat de gemeente een aannemer zoeken om het probleem op te lossen. "Dat was vanwege de kerstvakantie niet mogelijk." Die gaat het plantsoen eerst terugsnoeien om te zien waar de rattenholen zitten. Daarna zullen de ratten worden bestreden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen