Maastrichtse Satudarah-voorman blijft voorlopig in de cel

Satudarah-kopstuk Paul M. uit Maastricht.© ANP/DL

Het Maastrichtse Satudarah-kopstuk Paul 'Olla' M. blijft voorlopig achter de tralies.

Redactie

De rechtbank in Zwolle heeft dat donderdag beslist.

AfpersingM. zit net als de twee andere bestuursleden van Satudarah, Angelo M. en Xanterra M., al een poos vast. De drie worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie (de motorclub) die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel. Een vierde verdachte, Michel B., is nog voortvluchtig.

Voorlopige hechtenisPaul M. en Angelo M. kwamen in november even op vrije voeten, maar nadat het Openbaar Ministerie daar beroep tegen aantekende moesten de twee niet veel later alweer terug naar de gevangenis. Hun advocaten probeerden donderdag op een pro-formazitting de voorlopige hechtenis opnieuw van de baan te krijgen, maar de rechtbank ging daar niet in mee. Gevreesd wordt dat de drie actief blijven binnen de organisatie als ze vrijkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal