Stormschade bij particulieren zo'n 10 miljoen euro

Print
Stormschade bij particulieren zo'n 10 miljoen euro

Afbeelding: iStock

De schade door de storm van woensdag bedraagt voor particulieren ongeveer 10 miljoen euro, meldt het Verbond van Verzekeraars op basis van eerste schattingen.

Schade is onder meer ontstaan door bomen die op auto's en huizen zijn gevallen en daken die door de harde wind zijn beschadigd.

Parkstad
In Limburg kwamen de meeste meldingen van stormschade uit de regio Parkstad, blijkt uit uit cijfers die door Alarmeringen.nl zijn verzameld. In Kerkrade werden 25 meldingen gedaan, in Heerlen 9. wat verder opvalt is dat er veel meer stormschade in het zuiden van de provincie is dan in het noorden.

Kijk op de kaart hieronder hoeveel meldingen er in jouw gemeente waren.

Landelijk gezien kwamen de meeste meldingen uit de regio Rotterdam.

Bedrijven
"Van de stormschade voor bedrijven hebben we nog geen beeld'', zegt de woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. "Die schade is veel minder makkelijk in kaart te brengen, want tussen bedrijven zijn grote verschillen. Zo zal schade bij een bedrijf dat apparatuur maakt vermoedelijk veel groter zijn dan bij een papierfabriek.''

Vorige
In vergelijking met vorige stormen is de schade nu fors. "Gemiddeld bedraagt de stormschade 50 miljoen euro per jaar. Het ene jaar is dat bedrag hoger, het andere jaar lager'', aldus de zegsman. Uitschieter was een storm in 2013. Alleen die storm veroorzaakte al 100 miljoen euro schade.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →