In deze plaatsen waren vorig jaar de meeste autobranden

Print
In deze plaatsen waren vorig jaar de meeste autobranden

Een autobrand in Venray vorig jaar mei. Afbeelding: SK-Media

In Heerlen kwamen vorig jaar de meeste meldingen van autobranden binnen van Limburg.

Met 50 autobranden is de stad veruit koploper in de provincie. 

Top vijf
Op plek twee komt Maastricht, waar in 2017 33 meldingen binnenkwamen. Daarna volgen Venlo, Roermond en Landraaf met 25, 20 en 19 autobranden. De cijfers zijn niet per gemeente, maar per plaats. Zo zijn er bijvoorbeeld in Geleen (gemeente Sittard-Geleen) en Hoensbroek (gemeente Heerlen) ook nog 12 meldingen geweest.

Daling
Toch gingen zowel in Heerlen als Maastricht in 2017 minder auto’s in vlammen op dan een jaar eerder. Toen waren er in Heerlen 59 en in Maastricht 38 branden. Die daling is ook in andere Zuid-Limburgse steden te zien, zoals Sittard, Geleen en Kerkrade. In Venlo en Roermond steeg daarentegen het aantal autobranden ten opzichte van 2016. 

Zuid-Limburg
Ondanks de daling in de Zuid-Limburgse steden, valt de regio landelijk gezien nog altijd op. Afgezet tegen het aantal inwoners staat Zuid-Limburg met 38 autobranden per 100.000 inwoners nog altijd op plek 2. Alleen de regio Zaanstreek-Waterland in Noord-Holland kampte relatief gezien met meer branden (43 per 100.000 mensen). In 2015 en 2016 stond Zuid-Limburg bovenaan de landelijke lijst.

Bekijk in de kaart hieronder hoeveel autobranden er vorig jaar in jouw gemeente waren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →