Nederlandse handballers verliezen in Turkse heksenketel

Print
Nederlandse handballers verliezen in Turkse heksenketel

Afbeelding: iStock

De Nederlandse handballers hebben donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije verloren: 30-27. Bij Nederland speelden acht Limburgse handballers mee.

In een Turkse heksenketel moest het nog ongeslagen Nederland het hoofd koel zien te houden. Na een 7-7 tussenstand na een kwartier spelen kwam Turkije in eigen huis op voorsprong (13-11). De Nederlandse ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson knokte zich echter terug door viermaal op rij te scoren (13-15). Ook bij rust was het verschil twee treffers in het voordeel van Nederland (14-16).

Halverwege
In de tweede helft bleef die voorsprong tot halverwege staan. Toen kwamen de Turken weer langszij (21-21) en was het stuivertje wisselen. In de slotfase van de wedstrijd gooiden de Nederlandse schutters zich echter stuk op de Turkse doelman. Zo miste Bobby Schagen een strafworp en werden meerdere ballen van Jasper Adams gestopt. De Turken scoorden wel en konden uitlopen naar drie punten verschil (28-25). Dat gat kreeg Nederland niet meer gedicht in de laatste minuten.

Koppositie
Nederland moet de koppositie in poule vijf nu overdragen aan Turkije. De resterende WK-kwalificatieduels zijn op zondag 7 januari tegen Turkije, daarna volgt op donderdag 11 januari het uitduel in Griekenland en op zondag 14 januari wordt de WK-kwalificatie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen België.

Tegenstander
De winnaar van de groep plaatst zich voor de WK-playoff in juni 2018. De tegenstander daarin is een ploeg die zich via het Europees Kampioenschap 2018 in Kroatië niet rechtstreeks heeft geplaatst voor het WK. De winnaar over twee duels kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap 2019 in Denemarken en Duitsland.

 Zondag komen de Turken op bezoek in Sittard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →