Benaouf A. verdachte in zaak helikopterkaping

Print
Benaouf A. verdachte in zaak helikopterkaping

Afbeelding: ANP

Crimineel Benaouf A. is formeel aangemerkt als verdachte in de zaak van de verijdelde helikopterkaping, waarmee gepoogd werd om hem uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Eerder was A. nog geen verdachte. Ontsnappen uit een gevangenis, of een poging daartoe, is in Nederland immers niet strafbaar. Dat stelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Maar nu is de Amsterdamse topcrimineel verdachte, omdat hij volgens het OM medeplichtig zou zijn aan een helikopterkaping. Naast A. zijn er nog zeven verdachten in beeld.

Advocaat
Sander Janssen, de advocaat van A., zegt niet geïnformeerd te zijn door het OM. "Het was netjes geweest als ik erover was ingelicht. Nu ik het weet zal ik me melden bij het OM en vragen naar de stand van zaken. Onduidelijk is nog of ze hem meenemen in deze vervolging. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het OM gedacht heeft dat misschien wel nodig is om hem als verdachte aan te merken, omdat ze hem anders voor niks naar de extra beveiligde inrichting zouden hebben geplaatst in Vught. Daarbij is het predicaat ‘verdachte’ niet meer dan een stempel. Of er naar gehandeld wordt, moet nog blijken."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →