OM in hoger beroep tegen alle vrijspraken NS-top

Print
OM in hoger beroep tegen alle vrijspraken NS-top

Afbeelding: iStock

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld in alle zaken rond de vermeende NS-fraude. Een woordvoerder van het Functioneel Parket heeft dat bevestigd.

Vorige maand maakte de rechtbank in Den Bosch gehakt van de fraudezaak rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Alle zeven verdachten werden vrijgesproken, onder wie oud-directeuren van NS en NS-dochterbedrijven. Zij werden verdacht van omkoping, het binnenhalen van bedrijfsgeheimen en het plegen van valsheid in geschrifte. Dit om de lucratieve aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer te winnen.

Eisen
Justitie eiste celstraffen tegen NS-directeur Timo Huges (12 maanden), oud-directeur Jeff Hoogesteger van NS-dochter Abellio (10) en oud-Veoliadirecteur René de Beer (8). De rechter oordeelde echter dat er noch sprake was van omkoping, noch van valsheid in geschrifte. Dit omdat het handelen van de NS-top niet strafbaar was, aldus de rechter.

Oneens
Eerder al kondigde het OM het hoger beroep aan. Onduidelijk was toen nog in welke zaken en op welke onderdelen. "Nu we de vonnissen van de rechtbank hebben bestudeerd, concluderen we dat we het oneens zijn met de rechtbank. Daarom hebben we in alle zaken hoger beroep ingesteld. Verder kan ik niet op de zaak ingaan”, aldus de woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen