Pand waar gaskachel ontplofte illegaal verhuurd

Print
Pand waar gaskachel ontplofte illegaal verhuurd

Afbeelding: Google Streetview

Swalmen - Een villa in Swalmen waar afgelopen maandag een Duitser gewond raakte door een ontploffing van een gaskachel, is illegaal in gebruik als vakantieverblijf.

Toen een groep Duitse vakantiegangers de gaskachel in de woning wilde aansteken, ging het mis. Er ontstond een brandje en een ontploffing. Een man van 23 raakte daarbij lichtgewond. Hij is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Verhuurd
Nu blijkt dat de villa aan de Rijksweg Zuid illegaal aan de groep werd verhuurd. Er is namelijk geen omgevingsvergunning voor een vakantiewoning verleend, meldt de gemeente Roermond. De gemeente zei in april 2016 al op te willen treden tegen illegale kleinschalige hotelaccommodaties, waaronder dit pand van het Roermondse bedrijf Villadelux.

Boete
De gemeente begon destijds een dwangsomprocedure, waarbij eigenaar Crit Lambriex een boete zou krijgen als hij het illegale gebruik niet binnen een bepaalde termijn zou beëindigen. Of er boetes zijn uitgedeeld kon de gemeente donderdag niet zeggen. 

Bij Villadelux wilde niemand reageren. Toen eigenaar Lambriex na diverse pogingen aan de telefoon kwam, werd de verbinding verbroken. Daarna bleef de telefoon onbeantwoord.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →