Politie rijdt man aan na wilde achtervolging

Print

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Na een politieachtervolging door Heerlen is donderdagavond een man lichtgewond geraakt doordat hij werd aangereden door een politiewagen. Bij de arrestatie van een ander heeft de politie in de lucht geschoten.

De politie achtervolgde de twee nadat die na een controle op de Anjelierstraat op de vlucht waren geslagen. Toen de agenten hun auto naast die van de mannen hadden gezet, gingen die er vandoor. Daarbij reden ze onder meer over het voetpad en tegen het verkeer in. Op de Seelenstraat kwamen ze in botsing met een politiewagen, waarna ze te voet op de vlucht sloegen.

Aangereden
Een van de verdachten werd door een toegesnelde onopvallende politiewagen aangereden. Dat gebeurde volgens de politie niet met opzet. De man droeg donkere kleding en was door de agenten te laat gezien. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd, waar zijn verwondingen mee bleken te vallen.

De andere man sloeg op de vlucht. Bij zijn aanhouding heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost. Hij kon later in de wijk worden opgepakt. 

Verdovende middelen
Waarom de mannen op de vlucht sloegen is nog onduidelijk, wel vond de politie in de auto een aanzienlijk geldbedrag en een hoeveelheid verdovende middelen.

Meer informatie over de identiteit van de drie verdachten is momenteel niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →