Oplichter actief in het spoor van de storm

Print
Oplichter actief in het spoor van de storm

Afbeelding: iStock

De politie waarschuwt op Facebook voor een man die zogenaamd stormschade komt opnemen in huizen.

In Kerkrade zijn Jolanda Rondags en haar vriend flink geschrokken donderdag. De man, begin 50, kalend met bril, lichtblauw windjack en zwarte broek, belde aan met de mededeling dat hij stormschade kwam opnemen.

Geen legitimatie
Volgens Jolanda deed hij zich voor als een medewerker van woningcorporatie HEEMwonen. “We hadden geen schade en deze dus ook niet gemeld. Hij kwam nerveus over en was driftig aan het rondkijken. Toen mijn vriend vroeg of hij zich kon legitimeren, zei hij dat hij even niks bij zich had.” Dat was genoeg informatie om hem niet binnen te laten.

Nepmedewerker
Uit navraag bij de woningcorporatie blijkt dat die alle stormschade inmiddels had opgelost en dat deze man dus een nepmedewerker was. De politie benadrukt dat medewerkers van HEEMwonen altijd herkenbaar zijn aan hun kleding en zich ook bij navraag zullen legitimeren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →