'NOS wil diep in buidel tasten voor Oranjeduels'

Print
'NOS wil diep in buidel tasten voor Oranjeduels'

Afbeelding: Getty Images

De NOS zou diep in de buidel willen tasten om de komende vier jaar de wedstrijden van het zieltogende Nederlands elftal te mogen uitzenden.

De NOS is volgens bronnen bereid om tientallen miljoenen te betalen voor de rechten, ook al zijn kenners het erover eens dat zo’n bod zwaar verliesgevend is. Meer dan 400.000 euro aan reclame-inkomsten per wedstrijd levert voetbal niet op, meldt De Telegraaf.

Nog geen akkoord
Tot een akkoord is het nog niet gekomen, maar de Europese voetbalbond UEFA bevestigt dat er gepraat wordt. Een eerdere veiling van de rechten liep in 2016 nog op niets uit, omdat er in de ogen van de UEFA te weinig werd geboden.

900.000 euro per wedstrijd
Drie ingewijden stellen dat de NOS nu alsnog zo’n 900.000 euro per wedstrijd wil betalen. Afhankelijk van de resultaten van het Nederlands elftal en het aantal oefenwedstrijden gaat het om dertig tot ruim veertig uitzendingen.

De omroep gaat niet in op vragen over het bod omdat ze de onderhandelingen over de rechten niet wil schaden.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen