Rapper Boef niet welkom bij ParkCity Live in Heerlen

Print
Rapper Boef niet welkom bij ParkCity Live in Heerlen

Afbeelding: ANP

Hij was bijna geboekt voor een optreden, maar deze week heeft het Heerlense festival Parkcity Live besloten de omstreden rapper Boef toch maar niet te boeken.

“We zijn een familiefestival”,zegt HP Nieskens van de organisatie. “Dat betekent: respect voor elkaar. Over twee weken willen we de eerste artiestennamen bekend maken, en de commotie rondom Boef zou daar niet goed voor zijn. Dus slaan we Boef een jaartje over.”

Kechs
De omstreden rapper wordt sinds zijn seksistische uitspraken op meer festivals in binnen- en buitenland geweerd.Boef noemde op Snapchat drie vrouwen die hem een lift gaven 'kechs', Marokkaanse straattaal voor hoeren.

Paaspop
Onder meer Paaspop in Schijndel en festival Muze Misse in Oss lieten Boef al weten niet meer welkom te zijn. Ook diverse optredens in het buitenland van Boef gaan niet door, want GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met de rapper opgezegd.

Parkcity Live vindt plaats op 30 juni en 1 juli.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →