Onbekende stof gevonden in Eygelshoven, woningen ontruimd

Print
Onbekende stof gevonden in Eygelshoven, woningen ontruimd

Afbeelding: De Limburger/Ruben van Erp

Eygelshoven / Waubacherveld - In Eygelshoven is vrijdagmiddag een nog onbekende stof aangetroffen in een woning. De twee naastgelegen huizen aan de Laurastraat werden uit voorzorg ontruimd.

Agenten doorzochten het huis nadat de bewoner in een lopend politie-onderzoek was gearresteerd. Op dat moment werd de onbekende stof aangetroffen.

EOD
Omdat niet duidelijk was waar het precies om ging, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgetrommeld. Die hebben de stof verdund, zodat het veilig kan worden vervoerd. Later wordt het spul op een andere locatie vernietigd. Onderzoek door het NFI moet meer duidelijkheid brengen over de samenstelling. 

Op welke verdenking de bewoner van het pand precies is opgepakt, is niet duidelijk. De politie verwacht dat de bewoners van de twee ontruimde woningen vrijdagavond nog terug naar huis kunnen.

Betreden op eigen risico
De politie-inval wekt bij verschillende omwonenden weinig verbazing. Volgens twee van hen ging er twee weken geleden aan de achterkant van het pand een explosief af, waarbij een man gewond zou zijn geraakt aan het gezicht. De politie wil dat verhaal nog niet bevestigen. "Aan de achterkant hangt ook een bordje 'betreden op eigen risico', daar heeft hij blijkbaar niet mee gelogen", zegt een buurtbewoonster. "Het is zeker niet pluis daar", zegt een ander. "Het verbaast veel mensen niet in ieder geval. Er is 's nachts vaak kabaal en het is een komen en gaan van vreemde mensen en dikke auto's op de meest bizarre tijdstippen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →