Nieuw dna-bewijs in moordzaak Sittardse loungeclub

Print
Nieuw dna-bewijs in moordzaak Sittardse loungeclub

Maihouane (26) werd medio april neergeschoten in loungebar Tropicana. Afbeelding: Etiënne Zegers

Geleen - Er is nieuw bewijs opgedoken in de zaak rond de moord op Abbi Maihouane, die in april 2017 werd doodgeschoten in loungebar Tropicana in Sittard.

Onder de nagels van het slachtoffer is erfelijk materiaal aangetroffen van Abbas Al-S., de 31-jarige verdachte.

Dna-sporen
Onder andere op basis van deze dna-sporen besloot de rechtbank Limburg vrijdag dat hij voorlopig vast moet blijven zitten. Volgens advocaat Peer Szymkowiak kunnen de bewuste sporen ook door andere contacten – het geven van een hand of een omhelzing – zijn overgedragen.

Ruzie
Maihouane (26) werd medio april neergeschoten in de toiletruimte van loungebar Tropicana in Sittard. Er zou daar ruzie zijn geweest over 1100 euro. Barpersoneel en cafébezoekers waarschuwden de politie en de ambulance niet. Dat moest Abbi’s broer doen, die na het voorval was opgebeld.  Maihouane overleed die nacht.

Gevlucht
Abbas Al-S. was al snel in beeld als verdachte. Hij bleek naar het buitenland te zijn gevlucht en meldde zich pas maanden later bij de politie. Zijn toezegging om een verklaring af te leggen kwam hij niet na. Hij vond dat in het politiedossier niets belastends zat waartegen hij zich zou moeten verdedigen. Ook vrijdag, tijdens een tussentijdse zitting in Maastricht, zweeg de moordverdachte.

Geklets
Zijn advocaat Peer Szymkowiak had eerder geprobeerd de vijf punten waarop de verdenking is gebaseerd onderuit te halen. Volgens Szymkowiak is het dossier voor 90 procent gebaseerd op ‘geklets, achterklap en geruchten’. Verdachten en slachtoffer zouden een geschil hebben, ze zouden allebei in de bar zijn geweest, van Al-S. wordt beweerd dat hij een wapen had en het slachtoffer zou voor zijn dood de bijnaam ‘Iraki’ van Al-S. hebben genoemd.  

De komende tijd worden onder andere de uitbaatster van Tropicana en twee familieleden opnieuw gehoord. Deze getuigen zouden in eerdere verhoren nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen