Ouder echtpaar gewond bij fikse woningbrand in Slenaken

Print
Slenaken - Bij een brand in Slenaken is zondagmorgen een ouder echtpaar gewond geraakt.

De vrouw wist zichzelf in veiligheid te brengen, maar de man werd door omwonenden en de hulpdiensten uit het pand gered. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend. 

Afzetting
In een vrijstaande woning aan de Maastrichterweg brak rond negen uur brand uit. Het duurde niet lang of de vlammen sloegen uit het pand. Het vuur was zo hevig dat de brandweer niet naar binnen kon en vanaf buiten moest blussen. De omgeving werd afgezet.

Verwondingen
Bij de reddingspoging raakten vijf personen, onder wie drie politiemensen, lichtgewond. Zij werden terplaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld en konden daarna naar huis.

Asbest
Bij de brand kwam veel rook vrij. Drie omliggende woningen die direct in die rook lagen werden ontruimd. Rond half twaalf werd het sein brand meester gegeven. In de omgeving is asbest vrijgekomen. Dat wordt opgeruimd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →