Nederlandse handballers houden zicht op WK na ruime zege op Turkije

Print
Nederlandse handballers houden zicht op WK na ruime zege op Turkije

Afbeelding: iStock

Nederland heeft zondagmiddag in Sittard ruim gewonnen van Turkije. In de Fitlandhal werd het 26-19.

Nederland, met onder anderen de Limburgers Luc Steins en Kay Smits in de selectie, liep in de eerste helft een forse achterstand op, maar wist net voor rust op 12-12 te komen.

De weg kwijt
Na de rust leken de Turken de weg kwijt, in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Na driekwart van wedstrijd stond het 22-15. In het laatste kwartier zagen de zo'n zeshonderd toeschouwers - waarmee de hal bij lange na niet was uitverkocht - hoe Oranje de wedstrijd met gemak afmaakte.

Oranje houdt met deze zege zicht op plaatsing voor het WK volgend jaar in Denemarken en Duitsland. In groep 5 van de kwalificatiereeks hebben de handballers de koppositie terugveroverd op de Turken. 

Play-off
Komende donderdag speelt Nederland in en tegen Griekenland. Zondag is het laatste duel in de groepsfase, tegen België. De winnaar van de groep plaatst zich voor de play-off in juni. De tegenstander daarin is een ploeg die zich via het EK in Kroatië niet rechtstreeks heeft geplaatst voor het WK. De winnaar over twee duels kwalificeert zich voor het WK.