Aangehouden verdachte na vondst explosieven voorgeleid

Print
Aangehouden verdachte na vondst explosieven voorgeleid

Afbeelding: De Limburger/Ruben van Erp

Schinveld - De man die vrijdagavond werd aangehouden in Schinveld na de vondst van explosieven in een woning in Eygelshoven, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De explosieven, waarvan nog onduidelijk is hoe gevaarlijk ze zijn, werden vrijdagmiddag gevonden in een huis aan de Laurastraat. De bewoner bleek niet aanwezig.

EOD
Omdat de politie niet kon vaststellen om wat voor materiaal het ging, werden experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgetrommeld. Uit voorzorg werden de twee huizen naast het pand ontruimd.

Neutraliseren
De EOD-experts slaagden er in om het materiaal te neutraliseren en af te voeren naar een nabijgelegen parkje. Daar werd het spul probleemloos tot ontploffing gebracht, nadat het eerst met een laag zand was afgedekt.

Aangehouden
De verdachte werd vrijdagavond in Schinveld getraceerd en aangehouden. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt deze week om wat voor spul het nu precies gaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →