Aangehouden verdachte na vondst explosieven voorgeleid

Print
Aangehouden verdachte na vondst explosieven voorgeleid

Afbeelding: De Limburger/Ruben van Erp

Schinveld - De man die vrijdagavond werd aangehouden in Schinveld na de vondst van explosieven in een woning in Eygelshoven, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De explosieven, waarvan nog onduidelijk is hoe gevaarlijk ze zijn, werden vrijdagmiddag gevonden in een huis aan de Laurastraat. De bewoner bleek niet aanwezig.

EOD
Omdat de politie niet kon vaststellen om wat voor materiaal het ging, werden experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) opgetrommeld. Uit voorzorg werden de twee huizen naast het pand ontruimd.

Neutraliseren
De EOD-experts slaagden er in om het materiaal te neutraliseren en af te voeren naar een nabijgelegen parkje. Daar werd het spul probleemloos tot ontploffing gebracht, nadat het eerst met een laag zand was afgedekt.

Aangehouden
De verdachte werd vrijdagavond in Schinveld getraceerd en aangehouden. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt deze week om wat voor spul het nu precies gaat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen