Carnavalsonderscheiding voor Wil Knapen

Print
 Carnavalsonderscheiding voor Wil Knapen

Afbeelding: Nederweert24

Wil Knapen, bekend als buuttereedner, heeft zondagmiddag de Groeëtorde van Verdeenste gekregen van vastelaovendvereniging De Pinmaekers uit Nederweert.

Het is voor de eerste keer dat de Pinmaekers deze onderscheiding uitreikt. De groeëtorde is voor personen welke zich lange tijd hebben ingezet voor De Pinmaekers en/of de carnaval in Limburg.

Wil Knapen heeft veel betekend voor de jubilerende vereniging die dit jaar het 44-jarig jubileum viert. Hij is een van de heroprichters van De Pinmaekers. Knapen stond in 1973 aan de wieg van de huidige vereniging.

In 1969 was hij prins van de ‘oude’ vereniging en vervulde hij van 1970-1972 de rol van vorst. In de heropgerichte vereniging was Knapen betrokken bij de prinskeuze, schreef hij de proclamatie en was hij nauw betrokken bij carnavalskrant De Pinmaeker.

Wil heeft bijna dertig  jaar meegedaan aan de bonte avonden in Nederweert, met sketches, maar vooral als buuttereedner. In 1988, 1990  en 2005 werd Knapen Limburgs buuttekampioen.  Vanaf 2008 verzorgt Wil samen met René Knapen een buuttecursus in Nederweert.