Radiohead klaagt Lana del Rey aan wegens plagiaat

Print
Radiohead klaagt Lana del Rey aan wegens plagiaat

Afbeelding: AFP/Mike Coppola

De Amerikaanse zangeres Lana del Rey wordt aangeklaagd door de band Radiohead.

De reden: haar nieuwe nummer Get Free zou deels een kopie zijn van de Radiohead-hit Creep

Meedogenloos
"Hoewel ik weet dat mijn liedje niet is geïnspireerd door Creep, denkt Radiohead van wel en willen ze 100% van de rechten", reageerde Lana del Rey op Twitter. "Ik heb ze tot 40 procent geboden, maar ze nemen alleen genoegen met 100. Hun advocaten zijn meedogenloos."

Hollies
Dat Radiohead de rechten van Del Rey's nummer opeist is ironisch. De band werd jaren geleden ooit zelf in een rechtszaak veroordeeld omdat Creep erg veel lijkt op het nummer The Air That I Breath van The Hollies. Sindsdien moeten Albert Hammond en Mike Hazlewood, de schrijvers van het nummer, officieel als 'medeschrijvers' worden genoemd. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen